w

Higijenski tretmani lica

Svakom od navedenih higijenskih tretmana prethodi pregled. U odnosu na vrstu problema odredi se način na koji se higijenski tretman izvodi. Svaki higijenskih tretman počinjemo temeljnim čišćenjem i pripremom za otvaranje pora - grejanjem kože ili otvaranjem pora odgovarajućim gelovima.

+ - Higijenski manuelni tretman lica

Tretman je namenjen svim tipovima kože, svih starosnih dobi. Primenjuje se kada je potebno očistiti dublje slojeve kože od akni i mitisera. Koža se posle čišćenja smiruje odgovarajućim maskama i serumima. Učestalost tretmana se određuje individualno.

+ - Higijenski tretman ultrazvukom

Higijenski tretman ultrazvučnom špatulom namenjen je svim tipovima kože i svakoj starosnoj dobi za oba pola. Ovom metodom uklanja se fin tanak sloj površinskih mrtvih ćelija kože. Ultrazvučnom špatulom nije moguće očistiti dublje slojeve kože. Tokom tretmana nanosim odgovarajuće maske za pročišćenje kože, kao i antikomedone fluidne emulzije. Tretman je odličan kao priprema kože za naprednije tretmane. Učestalost tretmana se određuje individualno.

+ - Higijenski tretman Dijamanskom mikrodermoabrazijom

Dijamanska mikrodermoabrazija sa vakumom, pogodna je za masne deblje kože. Fina dijamanska prašina skida površinski zadebljali sloj kože, dok vakum izvlači višak sebuma iz pora. Moguće je očistiti i malo dublje šire mitisere. U odnosu na tip kože i i ntenzitet tretmama biram odgovarajuću masku za umirenje i hidrataciju kože, kao i odgovarajuću fluidnu kremu sa zaštitnim faktorom. Ovaj tretman je odličan kao priprema kože za naprednije tretmane. Učestalost tretmana se određuje individualno.

+ - Kombinovani Higijenski tretman lica

Namenjen je svim tipovima kože kojima je potrebno dubinsko čišćenje.

Higijenski tretman namenjen aknoznoj koži, koja zahteva primenu više tehnika čišćenja plitkih površinskih mitisera i površinskog viška sebuma, ali i čišćenje dubljih slojeva kože koji zahtevaju manuelno pražnjenje. Odgovarajuće maske za revitalizaciju kože su neophodne, kao i odgovarajuća krem maska i krema sa zaštitinim faktorom za kraj tretmana. Učestalost tretmana se određuje individualno.

+ - Higijenski tretman sa programom za ožiljke i proširene pore

Napredni tretman koji pored pražnjenja dubljih otvorenih i zatvorenih komedona deluje na njihovo trajno ukljanjanje. Theraderm program Black Pell prirodni organski piling koji je ekstrakovan iz crnog pirinča. Predstavlja mašavinu salicilne, samonske kiseline za koje dokazano rešavaju različite probleme na koži kao što su akne i hiperpigmentacija. Kalijum jodid u ovom pilingu utiče na brzi oporavak od manuelnog čišćenja kože. Tokom tretmana se koriste odgovarajuća maska za hidrataciju i revitalizaciju kože, kao i krema sa zaštitinim faktorom. Učestalost tretmana se određuje individualno.

+ - Higijenski tretman sa programom za Hiperpigmentaciju

Posle temeljnog čišćenja kože tretiramo je odgovarajućim enzimskim maskama i serumima za razbijanje nakupljenog melanina, a tratman završavamo odgovarajućim serumom i maskom za revitalizaciju kože. Krema sa zaštitnim faktorom je sastavni deo kućne nege. Učestalost tretmana se određuje individualno..

Važno je napomenuti da svako ima jedinstvenu kožu i da je potrebno prilagoditi rutinu nege prema individualnim potrebama. Ako imate posebne probleme sa kožom ili se borite sa ozbiljnijim stanjima, kao što su akne ili hiperpigmentacija, zakažite konsultacije kako biste dobili prilagođene savete i tretmane.

Higijenski tretmani u borbi protiv

 • Bubuljica
 • Ožiljaka od akni
 • Mitisera
 • Hiperpigmentacije – blage smeđe mrlje
 • Foto-starenja
 • Starenja kože
 • Neujednačene teksture kože

Konsultacije

Na konsultacijama razgovaramo o potrebama, ciljevima i problemima kože i na osnovu toga dajemo preporuke i dogovaramo tretman.

Evo kako obično izgledaju konsultacije kod nas:

 

 1. Anamneza: konsultacije počinjemo pitanjima o opštem zdravlju, prethodnim problemima sa kožom, alergijama ili bilo kakvim posebnim potrebama ili zahtevima koje imate.
 2. Analiza kože: detaljno pregledamo vašu kožu kako bi identifikovali specifične probleme ili stanja kao što su akne, osetljivost, hiperpigmentacija ili neke druge nepravilnosti.
 3. Razgovor o ciljevima: rećićete svoje ciljeve i očekivanja u vezi s kožom. Možda želite rešiti određene probleme, poput akni ili bora, ili poboljšati opšti izgled i teksturu kože.
 4. Preporuke i plan tretmana: daćemo preporuke za odgovarajući tretman na osnovu analize vaše kože i ciljeva koje ste izneli. To može uključivati specifične tretmane poput higijenskog tretmana lica, hemijskih pilinga, hidrafacial, mikrodermoabrazije, fototerapije, microneedle ili drugih postupaka.
 5. Nega kože kod kuće: daćemo vam savete o pravilnoj nezi kože kod kuće, uključujući odabir odgovarajućih proizvoda za čišćenje, hidrataciju, zaštitu od sunca…
 6. Plan daljnjih tretmana: ako je potrebno, predložićemo raspored budućih tretmana kako bi se postigli željeni rezultati. U zavisnosti od potreba vaše kože, tretmani mogu biti izvedeni u određenim vremenskim intervalima kako bi se održao napredak i zdrava koža.

Konsultacije su važan korak kako biste dobili personalizovane i stručne savete o nezi kože i odabiru tretmana koji su najprikladniji za vaše specifične potrebe.

U Kozmetičkom salonu Milena ćemo Vam pomoći na vašem putu ka otkrivanju svoje najbolje kože

Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.